A "Hogyan nyiss éttermet: Útmutató a sikeres étterem üzemeltetéséhez" című e-könyv segítséget nyújt azoknak, akik vállalkozásba kezdenek az étteremiparban. A könyv célja, hogy átfogó és gyakorlati útmutatást nyújtson a kezdő étteremtulajdonosoknak, és megossza velük a sikeres üzemeltetéshez szükséges stratégiákat, eszközöket és buktatókat.
A könyv főbb fejezetei :
- A vendéglátó tevékenység célja, feladata, formái
- A vendéglátás rövid története
- Hazai fogyasztási szokások
- A vendéglátóipar piaci pozíciója ( 2008 -2019 között)
- Saját kvantitatív kutatás (online kérdőív)
- A cégalapítás folyamata
- Az üzleti tevékenység főbb szabályai
- Jogszabályok
- Üzleti terv
- Árképzés
- Itallap és étlap
- Marketing a vendéglátásban
- Interjú egy pályázatíróval és projektmenedzserrel
- Interjú egy volt üzlettulajdonossal (Egy becsődölt étterem esete)
- Hogyan NE nyiss éttermet (saját tapasztalatok)
- Mik a jó üzlettulajdonos ismérvei